Dubieuze debiteuren

Juist in economisch lastige tijden hebben veel organisaties te kampen met zogeheten ‘dubieuze debiteuren’. In de praktijk zien we helaas nog vaak dat men een of twee aanmaningen stuurt, maar het daar bij laat. Een efficiënte aanpak van dubieuze debiteuren met een uitgekiend systeem voor debiteurenbeheer kan u echter jaarlijks vele euro’s opleveren!

Sterk Financieel wil u graag laten zien hoe u de gemiddelde betalingstermijn verlaagt én laag laat blijven. Zo wordt uw gefactureerde omzet ook gerealiseerde omzet. Dubieuze debiteuren zijn een aanslag op uw winst. En die is wellicht groter dan u denkt. Immers, als u – bij een marge van 10% - een factuur van 2.000 euro ongemoeid laat, dient u maar liefst 20.000 euro om te zetten om dit weer te compenseren…

Adequate aanpak van dubieuze debiteuren

Wij analyseren uw debiteurenadministratie en stellen een plan van aanpak voor verbetering op. Vervolgens kunt u zelf de verbeterpunten doorvoeren binnen uw organisatie, maar u kunt ook het beheer van dubieuze debiteuren volledig uit handen geven. Dat kan eveneens op interim basis. Wij werken samen met diverse internationale partners, zodat ook uw buitenlandse vorderingen adequaat – en in de eigen taal - worden behandeld.

Tal van opdrachtgevers hebben ervaren dat het uitbesteden van debiteurenbeheer een goede relatie met de klant niet in de weg staat. Meer weten over de aanpak van dubieuze debiteuren? Neem dan contact met ons op.

 

 Voor ZZP en MKB

Effectief en Doortastend

Advies en Uitvoering

© 2013 STERK Financieel | Lowland vormgeving | Heuvelman Media